Akció!

Varga Domokos György – Abó és Robó

3.990 Ft

 

A regényben a Hunnia-ügy is a középpontban van.
Abó, a regény tizenéves hőse mindent elkövet Budaházyék kiszabadításáért.
 
Aki a Szkíta Kézműves Boltban szerzi be vagy rendeli meg az 576 oldalas könyvet,  példányonként 1000 Ft-tal támogatja a nehéz helyzetbe került Budaházy Györgyöt
valamint a Hunnia-ügy többi vádlottját és családjaikat.
A könyv a könyvesboltokban 4990 Ft, nálunk 1000 Ft-tal olcsóbb !
 
A szerző szavai a regényről:
 
Írtam egy nagyon mai nagyregényt. Abó és Robó, ez a címe. Annyira mai, és annyira a mai valóságunkból merítkezik, hogy kénytelen voltam odaírni a legelejére: „Ez egy regény. Kéretik így olvasni. Akkor is, ha úgy tűnne, hogy nem az.”
 
Abó, a regény tizenéves hőse mindent elkövet a radikális hazafiak, Budaházy György és társai kiszabadításáért; még emberszabású öccsét, Robót sem rest bevetni. E terjedelmes, mégis sűrű szövésű, egyszerre szépirodalmi, közéleti és filozófiai művemnek egyik fontos szála a Budaházy-ügy. Bátor hazafiainkat a közvélekedés mind a mai napig veszélyes elemeknek tartja, s nem hajlandó meglátni bennük 2006 pesti srácait. Pedig a szív 1956-ban és 2006-ban ugyanúgy dobbant.
 
Nagyon nehéz ezt ma elfogadtatni a hazai és külföldi közvéleménnyel. Ezért is tart még a rabságuk. S ezért is gondoltam arra, hogy egy – szándékom szerint – szépen és igényesen megírt, valós idejű nagyregény segítségével jobban el lehet érni a körülöttünk élő embereket, könnyebben meg lehet érinteni a szívüket, s talán meg lehet bontani az előítélet vaskos falát. Ehhez azonban arra van szükség, hogy minél többen legyenek széles e hazában, de még a határon túl is, akikhez eljut az Abó és Robó megszületésének híre.

 

Cikkszám: mrm.ny.pa.0030 Kategóriák: ,