Réges régen, amikor a magyarság vágtató paripáin elözönlötte a Kárpát-medencét, a mi hazánkat, magával hozta a keleti pusztaságok kultúráját, harcmodorát, kézműves remekeit. Íjkészítő mestereik messze földön híres visszacsapó íjakat, bőrműveseik öveket, tarsolyokat, nyergeket, fémműveseik szablyákat, késeket, csodálatos ékszereket készítettek, melyek sírjaikból előkerült másolatai forma és mintavilágukkal gazdagítják mai utódaik életét is.

A Szkíta Kézműves Áruházban csak magyar kézművesek, zömmel magyar alapanyagból gyártott termékeit árusítjuk. Szakítson a bennünket körülvevő egysíkú, a magyarság kultúrájától és hagyományaitól idegen divatirányzatokkal és válassza a saját gyökereit!
Konyhájában vegyék Önt körül szebbnél szebb, magyar mintákkal díszített kerámiák, sótartók, bögre, fatál, címeres pohár.
Otthonát díszítsék népművészeti remekek, festett vagy faragott bútor, szőttes, fali díszek.
Ruhatárát egészítse ki csodálatos ősi magyar mintákkal díszített darabokkal: szita-nyomott vagy hímzett magyar motívumos póló, népies ing, íjász ing, hímzett blúz, íjász nadrágok, íjász kaftánok, zsinóros nadrágok, bőgatya, hímzett szoknya és ruha, bujka, kozsok. Legyenek derekán Nyers Csaba által készített ma is használható honfoglalás kori övek, tarsolyok, övtáskák, veretes öv, lemezes tarsoly, veretes mobiltelefon tok.
S hogy gyermekei ne csak a focizás és kosárlabdázás fortélyait tanulják meg az iskolában, tanítsa őket íjászni, a magyarság dicsőséges korába visszarepítő visszacsapó íjjal. Üzletünkben nagy választékban kaphatóak Kassai íjak. Honfoglalás kori íj, magyar íj, avar íj, hun íj, szkíta íj, mongol íj valamint természetesen a hozzájuk tartozó egyéb felszerelések: nyílvessző, íjász kesztyű, íjász alkarvédő, tegezek, puzdra, vesszőfogó. Tanuljon meg ostorozni, amihez a csak a Kárpát-medencében honos karikás ostorok állnak rendelkezésére. A lovagláshoz kapható honfoglaláskori nyereg.
Aki a bajvívás után érdeklődik vagy csak gyűjti a történelmi fegyvereket, azok számára találhatóak nálunk honfoglalás kori szablyák, hun kard, középkori kard, balták, fokosok, buzogányok, tőrök, kések, bicskák.
Hölgyek! Ha szeretik az ékszert, akkor is nálunk a helyük. Nagy választékban kaphatóak magyar jelképeket és motívumukat ábrázoló ékszerek a legkülönbözőbb anyagokból. Ezüst, réz, tűzzománc, szaru, csont, fa, bőr, kerámia medálok, fülbevalók, nyakláncok, gyűrűk, karkötők, karperecek, hajcsatok, hajfonatkorongok, hajtűk, kontytűk.
Remek ajándéktárgyak a különböző méretű és díszítettségű szaru kürtök, ivókupák, lőportartó, ceruzatartó. Vagy a kisebb méretű dolgok, mint kulcstartók, jelvények, kitűző, felvarró.
Nagy választékban vannak gyerekjátékok és népi hangszerek. De ősi rovásírásunkkal díszített árucikk is számos található, mint rovásírásos karkötő, medál, póló vagy éppen falra akasztható rovásírásos kép.
De megtalálhatóak üzletünkben hagyományőrző témájú könyvek, hazafias és népzenei cd-k is.

Kedves magyar vásárlóink! Termékeink megvásárlásával biztos lehet benne, hogy gondosan válogatott kiváló minőségű magyar kézműves remekek birtokába jutott. Látogasson el hozzánk, szeretettel várja Önt a Szkíta Kézműves Áruház, a magyar kézműves bolt!

Atyáink nyomába lépve, vigyük tovább együtt a magyar nemzet üzenetét: tiszteld őseidet, hogy hosszú és jó életed legyen azon a földön, amit ők hagytak reád.